Ošetrovanie greenu


Na základe osvedčenia prípravku Lignohumát™ na golfovom ihrisku klubu Golf Resort Paradise v Benátkách nad Jizerou, kde si prevádzku golfového ihriska bez Lignohumátu™ už nedokážu predstaviť (viď. odporúčanie Mathewa Salmona), pripájame pár rád pre ešte kvalitnejší trávnik a vyššiu spokojnosť hráčov.

Pri jesennom ošetrení greenu proti hubovým chorobám pridáme k obvyklej dávke fungicídu 1 l/ha Lignohumátu™. Nie je potrebné sa obávať nežiaduceho efektu po zmiešaní prípravkov – Lignohumát™ je vhodný do akéhokoľvek tank-mixu. V novembri odporúčame prihnojiť železom. Dávka železa zabráni žltnutiu listov a Lignohumát™ zabezpečí jeho transport rastlinnými pletivami. V decembri zopakujte ošetrenie fungicídom proti plesniam s Lignohumátom™ v dávke 1 l/ha a v marci opäť aplikáciu Lignohumátu™ 0,5 l/ha so železom 1 kg/ha.

Pravidelným zalievaním prípravkom Lignohumát™ jedenkrát týždenne počas golfovej sezóny v množstve 1 liter/hektár podporujeme neustály rozvoj koreňového systému s koreňovým vlásnením. Trávy tak majú vyššiu schopnosť absorbcie živín. Vďaka zabudovaniu anorganických látok do chelátových väzieb, ktorých forma je dobre prístupná pre rastliny, ľahko prenikajú rastlinnými pletivami. To sa prejaví vitálnejším, zdravším, pevnejším a lepšie zafarbeným porastom.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kh029000/humagronew/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Pridaj komentár