Hnojenie greenu


Klíčky sa podľa druhu tráv a úrodnosti pôdy objavia medzi 7 až 21 dňom výsevu. V priemere pre prerastanie tráv stačia dva týždne. Semená a mladé výhonky budú potrebovať výživu už v prvých etapách vývoja. Pri hnojení mladých trávnikov sa odporúča používať tekuté organicko-minerálne hnojivo, ktoré musí obsahovať dusík, a tiež fosfor a draslík. Týmto požiadavkám úplne vyhovuje hnojivová zmes zložená z plne rozpustného NPK a prípravku Lignohumát™. Ako NPK odporúčame napríklad Idropiu 953 v dávke 2-3 kg/ha  a jeden liter Lignohumátu B na hektár.

Následne sa odporúča zalievať trávniky roztokmi Lignohumát™ v dávke 1 liter/hektár. Takéto zalievanie sa odporúča maximálne jeden krát za týždeň. Zaznamenáte rast a rozvoj rastlín, zosilnenie rastu koreňového systému a zväčšenie listovej plochy rastlín. V prípade stvrdnutých pôd, pri vysychaní pôd, námrazách,  alebo pri predávkovaní minerálnymi hnojivami či pesticídmi sa odporúča foliárna aplikácia prípravku Lignohumát™ pre jednoduhšiu regeneráciu porastu v množstve 1-1,5 litra/hektár.

Pre kvalitný rast a rozvoj potrebuje rastlina dusík, fosfor, draslík a tiež vápnik, síru, horčík, bór a ďalšie výživové prvky. Mnohoročné trávy potrebujú prvý rok života vyššiu výživu dusíkom, odporúča sa teda dodávať minerálne dusíkaté hnojivo, napr. močovinu s následnou aplikáciou Lignohumátu. Od začiatku augusta sa už hnojenie trávnikov neodporúča, nakoľko sa rastliny nestihnú pripraviť na obdobie odpočinku a zle prezimujú.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kh029000/humagronew/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Pridaj komentár